Heerlijk
Door: birgittesenegal
Blijf op de hoogte en volg Birgitte
11 April 2012 | Senegal, Dakar
De dagen zijn relaxed nu we snappen hoe de stad in elkaar zit, hoe het vervoer werkt en wat de leuke plekjes zijn. Zo komen we de wachttijd voor de boot naar het zuiden prima door.
Ik was nog vergeten te vertellen over een leuke ervaring. Onderweg naar St. Louis heb ik foto's gemaakt van een paar vrouwen. Zij vroegen erom en of ik ze dan wilde laten printen in de stad en even langs kwam brengen. Ik heb gezegd dat we niet terug kwamen maar dat ik ze wel wilde opsturen. Dus ik had de foto's in mijn tas zitten om te verzenden, maar door de Pasen was de post dicht en kon ik het niet versturen. Komen we ineens toch door dat dorpje dus ik kon de foto's toch zelf afleveren. Ik heb nog nooit mensen zo blij gezien met zoiets kleins. Moeders kwam erbij, helemaal trots op haar kinderen. De dames werden gefeliciteerd door dorpsgenoten en wij moesten blijven eten. Lief hè. Zulk glunderen. Uitbundig lachen etc. Echt onvergetelijk.
Dat is ook Afrika, nog zo dankbaar voor kleine dingetjes. Een stukje appel of meloen voor een paar kinderen die zich een rotje werken.
Kinderarbeid komt hier veel voor, maar dan kleinschalig voor de familie. Helaas gaan heel veel kinderen niet naar school in Senegal. Environment de grote plaatsen is het onderwijs erg basic en vaak is er geen aansluiting op vervolgonderwijs. Soms spreek je iemand in een kansarme situatie die graag verder zou willen, maar het is niet eenvoudig om uit te breken.
In dakar is in elk geval geld zat!! En sommigen laten dat ook graag zien, met veel te dikke auto's, opgedofte kapsels en skyscraper hoge hakken in het fijnstoffelijk van de stad, waar ze geen stap kunnen zetten omdat niet een stoep bruikbaar is. Heerlijk al die contrasten.
Nou lieve mensen wij eten vanavond banaan, pinda's en stokbrood met chocopasta en morgen zoeken we een Indiaas restaurant op. Weinig Afrikaans dus, maar dat kan hier nog. In het zuiden zal dat minder zijn. Maar dat is niet erg want Afrikaans eten is heerlijk. Dag dag., kus
11 April 2012 - 21:23
Leonore:
Klinkt inderdaad heerlijk. Kus
12 April 2012 - 13:50
Anja:
Hebben jullie oordoppen bij je voor de boottrip? Misschien handig voor toch nog kans op een beetje slapen in de stoel. Ik kan me herinneren dat er veel tv schermen hangen en die zouden zomaar de hele nacht aan kunnen blijven. En natuurlijk de kans op snurkende mensen in je buurt !
Dat hotelletje klinkt zeker goed zeg, lekker luxe !
Hebben jullie een verrekijker bij je, leuk voor de ochtend op de boot als je langs de eilandjes en dorpjes vaart voordat je Ziguinchor nadert. Ik beleef alles opnieuw door jullie avonturen !!! dank dank ! Bises !