Voorbereiden
Door: birgittesenegal
Blijf op de hoogte en volg Birgitte
19 Maart 2012 | Nederland, Apeldoorn
Het is bloody hot in Senegal, dus zoals ik het nu zie doen we 's morgens iets nuttigs en is het 's middags vooral een beetje op een terrasje of onder een boom hangen, mango eten en water drinken...
Heerlijk.
We vliegen vandaag over 2 weken (zijn dan om deze tijd al airborne). De kids zijn lekker thuis en de hulp blijft komen, dus dat moet schelen :-)
Wij hebben er vreselijk veel zin in. Ik zal lang niet altijd en overal wifi hebben of een internetcafe, dus misschien zijn de berichten spaarzaam, maar dan heb ik waarschijnlijk wel echt iets te vertellen.
Onze waarschijnlijke reisroute zal ongeveer zijn:
Bij Dakar omhoog naar Thies, St. Louis, daar naar een national park, dan naar Touba (soort Mekka), naar beneden naar Kaolack en dan naar Gambia voor een groot National Park, weer terug Senegal in naar het Oosten, naar het NP Niokolo Koba. Vandaar naar het zuidwesten, door de Casamance om bij de kust uit te komen. Dit is de streek waar wij vorige keer waren, mooi groen en een beetje koeler.
De tijd tot aan Senegal is goed gevuld, veel werken (dagen sparen) en ook een gast uit Uganda, ook zo'n heerlijk land. Kunnen wij alvast een beetje in Afrikaanse sferen komen.
Via dit medium kan ik jullie dus up to date houden. Facebook en Hyves gebruikers krijgen een melding als ik iets post. De overigen zal ik eenmalig mijn sitenaam doorgeven en die kunnen dan zelf af en toe kijken.
Ciao mijn lieve vrienden en familie. Ik hoop dat we elkaar in goede gezondheid na een fantastisch reis weer treffen.
02 April 2012 - 19:04
Anja:
Bien vennue !!! namens Bouba vanuit Utrecht. We kijken net het Senegalese journaal met beelden van Macky Sall, die zijn eerste Presidents-dag aanvangt in het Paleis. Wij vragen ons af of jullie iets van de ceremonie hebben gezien of gehoord. Je ziet het we leven helemaal mee vanaf dag 1 !
Hoop dat jullie goed aangekomen zijn ! Salut de Bouba et Ndeye
Bonne Nuit Anja -
03 April 2012 - 15:41
Anja:
Bouba zegt net dat morgen 4 april Onafhankelijkheidsdag gevierd wordt. Jullie vallen met je neus in de Senegalese buerre !
Bonne journee !
x Anja